Werk loslaten tijdens vakantieRichting overspannen: wanneer een weekje aan zee niet meer voldoende is

Veel werknemers lijken van vakantie naar vakantie toe te leven en denken in die ene week of twee alle stress en vermoeidheid los te kunnen laten wat ze gedurende het hele jaar hebben opgebouwd. Vaak en gelukkig voor velen van hen is zo’n vakantie ook voldoende om bij te tanken en energie op te doen voor de rest van het jaar.

Maar wat als je weekje aan zee niet meer voldoende is?

Wat als je moe terugkomt van vakantie? Hoe ga je dan verder? Als een kip zonder kop rennen van meeting naar meeting en tussendoor met hartkloppingen naar je mailbox kijkend? Of bekijk je hoe je het anders aan kan pakken? Of ben je zelfs al te laat en ben je overspannen of opgebrand?

De zomerperiode is bij uitstek de tijd om van een afstandje naar je dagelijks leven te kijken. Te checken voor jezelf hoe je ervoor staat. En hopelijk ligt, aan het zwembad of het strand.

Hoe zet je het piekeren tijdens je vakantie om naar ontspanning?

Waar sta je in je loopbaan, is dit het punt waar je had willen zijn of zijn er zaken waar je graag aandacht aan zou willen besteden. Wil je misschien een volgende stap zetten in je loopbaan. Of wil je juist even handhaven wat je hebt. Loop je tegen bepaalde dingen aan die je voor je vakantie maar in de doofpot stopte? En wat zou je bespreekbaar willen maken na je vakantie?

Breng voor jezelf aan het zwembad, op het strand of lekker in je eigen tuin in kaart van welke zaken je blij wordt. Wat je energie geeft. Wat je energie kost en hoe je dit wat meer in balans kunt krijgen.

Welke zaken zou je anders willen zien op je werk? En heb je een idee hoe je dat op zou kunnen pakken of zou kunnen aanpassen? Het geeft vaak veel daadkracht wanneer je voor jezelf een eerstvolgende stap inzichtelijk maakt.

Dus wat ga jij met jezelf afspreken voor na deze zomer?

“Als ik terugkom van vakantie dan ga ik als eerst ……..”

Ik ben benieuwd naar je reactie, wil je hem delen in een reactie hieronder?

Voor nu, een hele fijne zomer toegewenst!