Duurzame inzetbaarheid en Teamprestaties

Wie werkt er nog van 9-17? Zeker in onze wereldhandel, met overal en altijd internet en waarin alles met elkaar verbonden is. We staan altijd ‘aan’ en paraat. Stress ligt meer dan ooit op de loer. Daarom is het belangrijk om stress en uitval te voorkomen (ga hier naar coaching) én om te investeren in talentontwikkeling en in teamprestaties.

Lees hieronder meer over het ontwikkelen van talenten via duurzame inzetbaarheid en over het vergroten van teamprestaties via teamcoaching.

1. Ontwikkelen van talenten via duurzame inzetbaarheid

Wil je dat jouw medewerkers en leidinggevenden tijdens hun hele loopbaan met passie en plezier presteren? Daarvoor werk ik samen met een team van organisatie experts en psychologen. Ons innovatieve programma voor duurzame inzetbaarheid geeft jouw mensen meer dan alleen inzicht in hun eigen motivatie en mogelijkheden. We brengen ze echt in beweging op een praktische manier.

Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat zowel medewerkers als leidinggevenden hun toekomst daadwerkelijk in eigen hand nemen. Zo blijven ze zowel voor jouw organisatie als voor de arbeidsmarkt van toegevoegde waarde. Bovendien lukt het hen beter om koers te houden en om te gaan met tegenwind.

In ons programma voor duurzame inzetbaarheid werken deelnemers in peergroups aan voor hen herkenbare thema’s en dilemma’s. Onderzoek toont aan dat dit een krachtige en inspirerende werking heeft. Persoonlijke coaching en een follow-up motiveren hen bovendien om in beweging te komen.

Uit metingen blijkt dat deze aanpak werkt. Deelnemers zoeken na het programma (nog) actiever naar mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, hun loopbaan een impuls te geven of een nieuwe carrièrelijn te starten. Zo zijn ze beter wendbaar en weerbaar.

Dit zeggen deelnemers over ons programma:

‘Dit is geen opknapbeurt met een nieuw verfje en je kan er weer tegenaan, maar een proces waar je doorheen gaat’

‘Ik heb zaken helder gekregen waar ik niet eerder over nadacht, ik moet knopen doorhakken, eerder dan ik had verwacht’

‘Ik heb mijn valkuilen onderkend en ga er wat aan doen’

‘Die bewustwording was nodig, ik weet nu dat er wel degelijk een markt voor mij is’

Wil je meer weten over dit innovatieve programma?

VRAAG DIRECT EEN KOSTELOOS ADVIESGESPREK AAN

2. Vergroten van teamprestaties via teamcoaching

Werken in teamverband is part of the job. We zitten soms in meerdere teams tegelijk en werken Agile. Binnen elk team heb je een andere plek en rol. De samenstelling van de groep bepaalt de manier van werken en structuur. Het switchen tussen teams vraagt om aanpassing. Voor de één is dat eenvoudiger dan voor de ander. Soms loopt de samenwerking binnen een team niet lekker. Het team functioneert niet goed. 

Veiligheid, vertrouwen en een praktische aanpak zijn speerpunten voor een goed functionerend team. Ik help je de spiraal te doorbreken.

Met teamcoaching of als interim teamcoach mag ik dit regelmatig doen bij organisaties. Ik coach aangestuurde teams als zelforganiserende teams. Mijn doel is pas gehaald als teams betere beslissingen nemen en ze ambassadeur worden voor je organisatie. 

Dit zeggen klanten over mijn teamcoaching:

‘Dank voor je hulp, je hebt meer boven tafel gekregen dan tot nu toe is gelukt, complimenten!’

 Jolanda, Afdelingshoofd bij de Rechtspraak

‘Je hebt je rol opgepakt als coach en als projectleider, dus dat vond ik echt wel een hele mooie combinatie. Je hebt iets gedaan waar het coachen beter van wordt en waar onze zelfsturende teams beter van worden. Voor mij persoonlijk heeft het opgeleverd dat ik door jou ben gecoached en ik denk dat het mijzelf heeft verbeterd.’

Jolanda – Regiomanager Vierstroom Zorgthuis

Wil je ook een beter functionerend team?

VRAAG DIRECT EEN KOSTELOOS ADVIESGESPREK AAN

Eerdere opdrachtgevers